Watch Full Movie Slender Man (2018)

stekhall-med-skaldjurAtt grilla är väldigt omtyckt bland de flesta personer, men för mycket grillning kan snabbt bli tjatigt och det blir lite samma smak efter en tid. Varför inte ha möjligheten till att variera grillning och stekning utomhus?.

Det finns flera fördelar med stekhällar och den största samt bästa anledning till att använda en stekhäll är att man faktiskt får komma utomhus när man vill steka, man får möjligheten till att närvara med de övriga gästerna. Storleken på pannan gör också att det går att tillaga väldigt mycket mat snabbt till många gäster t.ex. vid bjudningar.

Köp online

kitchentime

KitchenTime

KitchenTime har ett gediget sortiment med stekhällar, från alla tillbehör till populära stekhällar från Muurikka.

Besök KitchenTime

confidentliving

ConfidentLiving

Även Confidentliving har ett bra sortiment med Muurikka stekhällar. Allt från enkla till hela kompletta gasolanläggningar.

Besök ConfidentLiving

byggmax

Byggmax

Smått oväntat men Byggmax har ett väldigt bra utbud av Muurikka stekhällar.

Besök Byggmax

 

Mer om stekhällar

serverad-stekhall-eftervarmeDet finns en charm med att kunna laga mat utomhus, om det nu är vanlig grillning eller stekning har ingen betydelse. När man väl har gäster över på besök på sommaren eller på våren/hösten så är det nästan alltid enklast att vara utomhus i trädgården. Då vill man så klart också kunna vara engagerad med gästerna och slippa stå själv inne i köket.

Vanlig grillning är helt klart en av de bästa sakerna att göra på sommaren, men det blir snabbt tjatigt och oftast tröttnar man på smakerna om det blir för ofta. I vissa fall går det inte att grilla, det är inte all mat som blir bäst vid grillning. Det är skönt att kunna komplettera grillning med helt vanlig stekning på järn ibland och många gånger passar det bättre med att steka maten. Den stora fördelen är att man faktiskt kan fortsätta stå utomhus och tillaga maten i det vackra vädret med en stor kall.

Många tror att en stekhäll bara är till för wok, men så är det verkligen inte och visst wok på stekhäll blir mycket bättre än att steka det på vanlig spis då det kräver väldigt hög värme.

 

Pizza & Pannkakor på stekhäll

Det finns oändligt med möjligheter med en rejäl stekhäll i trädgården, vad sägs om att tillaga pizza på stekhällen?. Bottnen blir riktigt krispig som i stenugn med rätt värme och ett lock är ett krav för att grädda hela pizzan.

Pannkakor är också en sådan där sak som många inte tror går att tillaga direkt på stekhällen, men det fungerar klockrent och doften av nygräddade pannkakor utomhus är oslagbart underbart.

En av de allra största fördelarna med en rejäl stekhäll är det goda utrymmet man får med en stor panna, det är inga problem alls att tillaga mat till många personer. Det är enkelt att skjuta upp mat som är färdig runt kanterna på stekjärnet så att de bara eftervärms så att andra tillbehör kan bli färdigt.

För den som aldrig har stekt på en stekhäll så är det en upplevelse, här är det inget skräp i teflon som inte klarar för hög värme utan det är rejäla gjutjärn som gäller.

Vem har nytta av en stekhäll?

stekhallarI princip alla personer har nytta av en stekhäll, i alla fall de som har tillgång till en trädgård eller för de som ofta är ute och campar/friluftar. Kanske inte det bästa vid t.ex. lång vandring men kortare trekking är det fullt möjligt då det finns lite olika utföranden av stekhällar.

För den som ofta är i väg med husvagn eller husbil på diverse olika campingar så är en stekhäll ett måste. Visst grillandet fungerar bra ett par dagar men det blir snabbt tråkigt och man har ingen lust att stå inomhus då det redan är så trångt. En stekhäll på campingen är helt enkelt en av de bästa sakerna man kan ha med sig i matlagningssyfte.

Den som ofta har bjudningar hemma i trädgården men som inte alltid vill bjuda bara på grillat så är en stekhäll perfekt. Allt som du kan göra inne på vanligt stekjärn kan du göra på en stekhäll och lite till. Vi kommer vid ett senare skede tipsa om vilka maträtter som passar sig bäst på stekhäll.

Vilka typer av stekhällar

komplett-muurikka-stekhallDet finns ett antal olika typer av stekhällar att välja mellan, det finns bland annat helt kompletta system som oftast kallas sommarkök. Dessa stekhällar kommer komplett med själv stekjärnet samt ställning, brännare, gasolbehållare med mera. Det enda du behöver göra är att bygga ihop utrustningen för att sätta igång stekningen. Det finns ett par märken att välja mellan men det bästa märket på marknaden just nu är stekhällar från Muurikka som är en känd finsk producent.

enkel-stekhallDet finns även väldigt enkla stekhällar med ben som ska ställas antingen i befintlig grill, men även över öppen eld. Det fina med att använda stekhäll över grillen är att inga dofter från bränslet kommer smaksätta maten som det tyvärr ibland händer om man har för bråttom med grillningen.